Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a anunţat, marţi, că în 4.036 de unităţi de învăţământ preşcolarii şi elevii participă la activităţi/lecţii online, iar în 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus.

Instituţia monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel naţional, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), marţi se înregistrează următoarea situaţie:

* 8.543 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

* 5.077 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

* 4.036 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 - participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 8.134 de cazuri noi din 33.021 teste efectuate
Bilanțul Covid-19: 8.134 de...

Ministerul Educaţiei menţionează că, din cele 4.036 de unităţi de învăţământ din Scenariul 3, 367 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.669 - ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, precizează Agerpres.

Citeste si:
Elevii solicită interzicerea colectării fondului clasei şi a școlii
Consiliul Naţional al...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.