Ludovic Orban, Premierul României, a declarat că alegerile se pot organiza chiar și într-un scenariu de 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi deoarece cetățenii au dreptul să își aleagă noul Parlament.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni la sediul PNL că, deși asistăm la un val epidemic îngrijorător, alegerile pot fi organizate: „Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament."

Întrebat dacă la 10.000 de cazuri se mai poate vorbi de alegeri, premierul a argumentat că în mai multe țări au fost organizate scrutine, chiar în contextul pandemiei COVID-19 și a dat exemplul USA, Franța, Republica Moldova, Polonia.

„Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament însemană că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (...) duc România spre prăpastie (...) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit."

Premierul a mai spus că a fost redus numărul de persoane permis la adunări publice și că se va menține obligativitatea purtării măștii.

Totodata, Prim-Ministrul a vorbit despre capacitatea de testare: „Am crescut constant capacitatea de testare . Am ajuns astăzi la o capacitate de peste 50 de mii de teste pe zi. Vom crește în continuare capacitatea de testare. De asemenea, demarăm procedura de achiziție și pentru testele antigen rapide. Capacitatea de testare din România nu a fost depășită”.

Premierul a menționat ca nu se va acorda sprijin financiar celor care îsi fac teste la cerere în centre private, chiar dacă acestea sunt foarte scumpe: „Testele se fac la solicitare, conform definiției de caz. Iar dacă nu se încadrează o persoană în definiția de caz, are posibilitatea să se testeze contracost.”, susține Orban potrivit antena3.ro

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.