Premierul Ludovic Orban a afirmat că pensiile pot creşte doar prin dezvoltare economică și muncă, pentru că se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale ale persoanelor angajate.

„Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem veniturile românilor, dar să creştem pe baze reale - pe baza creşterii economice, pe baza dezvoltării economice a României. Orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău. PSD iar o să vină în campanie şi o să promită creşterea de 10 ori a pensiilor sau mai ştiu eu ce promisiuni. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi, prin creşterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active, persoanele angajate", a declarat Orban la Timişoara.

El a explicat că orice creştere de pensie trebuie să aibă la bază creşterea numărului de angajaţi şi a salariului mediu pe economie.

„Obiectivul nostru tocmai acesta este, să crească numărul de angajaţi, să generăm locuri de muncă, să generăm locuri de muncă bine plătite într-un număr cât mai mare, să asigurăm creşterea salariului mediu prin creşterea productivităţii, prin creşterea calităţii investiţiilor care se fac în România. Atunci când vor fi îndeplinite aceste obiective automat vor creşte pensiile şi vor creşte pensiile astfel încât să crească şi puterea de cumpărare a pensiilor", a adăugat premierul.

Acesta susține că PNL a realizat cea mai mare creştere a punctului de pensie:

„A fost realizată această creştere a punctului de pensie cu 14% în condiţiile în care am redus inflaţia de la 5% la 2,48%. Obiectivul nostru este să creştem veniturile românilor în orice domeniu, dar pe baze reale economice, pentru că altfel orice creştere nesustenabilă se întoarce împotriva întregii societăţi" a explicat acesta, informează stiripesurse.

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.