SUA, împreună cu încă 30 de țări, a semnat o declarație anti-avort săptămâna aceasta. „Declarația Consensuală de la Geneva” cere statelor să promoveze drepturile femeilor fără acces la avort, și face parte dintr-o campanie a administrației Trump, condusă de secretarul de stat Mike Pompeo.

Alături de SUA, au mai semnat și Brazilia, Egipt, Ungaria, Indonezia, Uganda, Arabia Saudită, Bahrain, UAE, Irak, Sudan, Sudanul de Sud, Libia, conform The Guardian. Țările Europene care au aderat la document sunt elarus, Ungaria și Polonia, a cărei curte constituțională a interzis deja avortul, printr-o decizie controversată.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a găzduit o ceremonie online de semnare a documentului, pe care l-a prezentat ca fiind un moment istoric în dorința de interzicere a avortului. Sercretarul a declarat că Donald Trump este inițiatorul mișcării: „Sub conducerea lui Donald Trump, SUA au apărat demnitatea vieții umane. El a făcut-o mai bine ca oricare alt președinte din istorie”.

Documentul folosește un limbaj „pro familie”, care susține rolul familiei ca fundație a societății, concept asociat până acum cu mișcările împotriva drepturilor homosexualilor.

Citeste si:
Sharon Stone a anunțat că face parte din echipa de tranziție a lui...
Sharon Stone a anunțat că...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.