În contextul pandemiei și a multiplelor restricții date de către autorități, sălile de sport au fost singurele spații care din 15 iunie, de când au fost deschise, nu au mai intrat în colimatorul autorităţilor. Chiar și așa, sălile de sport funcționează cu anumite reguli de securitate.

Sălile de sport lucrează doar pe bază de programare pentru a evita aglomerația și riscul de infectare. Totodată spațiile, aparatele, băile sunt dezinfectate după fiecare client. La intrare, clienții sunt obligați să treacă printr-un triaj epidemiologic.

Fiecare persoană are alocată 7 metri pătrați pentru a evita contactul cu alte persoane în timpul antrenamentului.

Clienții sălilor de sport spun că în această perioadă sportul este benefic.

„Fac sport pentru că e bine pentru psihicul meu, mă ajută şi când am anumite probleme la muncă. După o zi aglomerată de muncă vin şi mă destresez la sport.”

Citeste si:
Tăriceanu: Pro România propune deschiderea tuturor afacerilor
Tăriceanu: Pro România...

Antrenorii din cadrul sălilor de sport se bucură în continuare de muncă și de persoanele care vin să facă sport.

„Eu predau step aerobic, care este un antrenament foarte dinamic. Prima parte conţine cardio, după care, la sol, exerciţii statice. Din fericire, nu s-a schimbat nimic. În continuare fetele vin pentru că au înţeles că este foarte sănătos şi foarte important să facem mişcare în perioada asta.”, a afirmat Adina Tone, instructor step-aerobic.

Max, antrenor de fitness la sala de sport Melodi, din Craiova, spune că odată cu redeschiderea sălii, în luna iunie, numărul clienţilor este la fel de mare ca înainte de pandemie. Clienţilor li se măsoară temperatura la intrare, li se asigură un spaţiu de 7-10 metri pătraţi de persoană, iar într-un grup limita este de maximum 10 persoane, menționează Mediafax.

„Noi încă funcţionăm, încă rezistăm. Clienţii la sală, în mare parte, sunt cam aceiaşi. Distanţa se respectă, totul e ok. Avem dezinfectant, măşti, unde e nevoie, la intrare în recepţie. În sală, ei bine, nu trebuie să purtăm măşti.”, declară Max.

Citeste si:
Europa aplică restricții dure pentru a opri cel de-al doilea val de...
Țările din Europa aplică...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.