Rezultatele alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei ar putea fi considerate nule, iar mandatul lui Clotilde Armand ar putea fi considerat invalidat. Judecătorii analizează astăzi cererea depusă de avocatul Gheorghe Piperea, o cerere cu privire la posibila fraudare a alegerilor din 27 septembrie.

”E vorba de o intervenție în care invocăm o fraudă electorală. Astăzi nu s-a judecat pentru că judecătorul a considerat că sunt necesare foarte multe documente care să demonstreze sau, după caz, să infirme acuzațiile de fraudă electorală.”, a afirmat avocatul.

Termenul dat de judecători este 14 octombrie 2020

„S-au cerut documente de la Biroul Electoral Central și de la cel de circumscripție. De asemenea s-au cerut documente de la partidele politice competitoare în vederea acestui mandat. Este vorba despre PSD, respectiv USR PLUS”, a declarat avocatul lui Daniel Tudorache, Gheorghe Piperea.

”Sunt indicii că platforma informatică ar fi fost clonată”

Potrivit declarației avocatului, există o mulțime de argumentele pentru acuzația de fraudă.

„Sunt foarte multe astfel de argumente. În afară de filmulețele care tot apar ca ciupercile după ploaie pe la televizor, mă mir că nu sunt luate în considerare mai repede de cei de la Parchet, apar și niște indicii foarte puternice că platforma informatică utilizată pentru aceste alegeri în privința alegerilor de la sectorul 1 cel puțin, pare să fi fost clonată. Pare să fi fost utilizate softuri care înlocuiesc sau sunt utilizate în paralel cu cele create de cei de la STS pentru Autoritatea Electorală Permanentă. Este vorba doar de indicii, pentru asta este nevoie de o expertiză informatică.”

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Avocatul susține că cei de la Parchet vor efectua o expertiză informatică, iar dacă se va adeveri că acesta a fost fraudat, tot procesul electoral poate fi pus în pericol, menționează antena3.ro

„Dacă judecătorul, miercuri, nu va putea să treacă la o astfel de procedură, probabil că durează foarte mult, cu siguranță cei de la Parchet trebuie să desfășoare o astfel de expertiză informatică întrucât nu vorbim doar de un mandat al unui primar oarecare din țară, este vorba despre întregul proces electoral. Adică dacă poți să clonezi astfel de softuri care ar trebui să fie atât de sigure încât să fie impenetrabile, pentru că de asta am utilizat un serviciu secret militarizat, înseamnă că tot procesul electoral poate fi pus în pericol și atunci întreaga democrație în România este pusă în discuție”, a adăugat Gheorghe Piperea.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.