Închiderea teatrelor şi a sălilor de spectacole este "un coşmar", mai ales că decizia a fost luată de pe o zi pe alta, a afirmat miercuri, Cristian Şofron, managerul Teatrului Odeon.

„E un coşmar, aşa cum este un coşmar ce se întâmplă cu noi toţi, iar ce se întâmplă cu teatrele parcă este şi mai şi. Este halucinant să închizi de pe o zi pe alta teatrele, este imposibil să deschizi de pe o zi pe alta teatrele. Aproape că sunt fără cuvinte, sunt lucruri aproape de neînţeles", a declarat Cristian Şofron.

El a subliniat că încă nu se ştie nimic despre ce se va întâmpla cu teatrele de acum încolo, considerând că anunţul făcut marţi de prefectul Capitalei este ambiguu.

„Nimeni nu ştie nimic. De fapt, nimeni nu îşi asumă o responsabilitate să spună clar: aşa sau aşa. De exemplu, în ce am citit şi noi în comunicatul de aseară, este destul de ambiguu dacă se opreşte activitatea cu publicul, se opreşte toată activitatea, se opresc şi repetiţiile... Ne lasă pe noi să interpretăm lucrurile astea, ceea ce nu este corect, nu e corect şi nu e normal, după părerea mea. Nu se ştie nimic sigur la ora asta, urmează să ne întâlnim şi noi să vedem ce o să facem: oprim şi repetiţiile, oprim numai spectacolele, ce se întâmplă cu ceilalţi salariaţi din teatre, nimeni de fapt nu spune nimic. Dă cu barda şi gata!", a spus managerul.

Şofron a precizat că în prezent, după redeschiderea sălilor de spectacol din septembrie, teatrele au vândut bilete pentru următoarele spectacole iar acum se văd nevoiţi să le explice spectatorilor de ce trebuie să li se returneze banii.

Citeste si:
Dani Oțil, îngrijorat din cauza banilor pe care îi va cheltui...
Dani Oțil, îngrijorat din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Avem spectacole deja vândute. Iară ne punem obrazul în faţa spectatorilor noştri, pe care încercăm cu greu să-i readucem în săli, să le explicăm că trebuie să le dăm banii înapoi şi că vor veni la teatru când o să se poată. Repet, înţeleg perfect şi situaţia generală, este de înţeles, trebuie făcute nişte lucruri, dar nu aşa, nu atât de cu barda, să explici fără să înţelegi exact cine, cum, de ce ăla şi celălalt, şi aşa mai departe", a mai spus Cristian Şofron.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că, începând de miercuri, restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente. De asemenea, va fi interzisă activitatea sălilor de spectacole şi concerte, inclusiv a teatrelor şi cinematografelor, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.