Majoritatea PSD din Senat va adopta azi un proiect de lege prin care se va oferi un bonus de 500 de euro pe lună pentru profesori în timpul stării de alertă. Ulterior, proiectul va ajunge pe masa preşedintelui Iohannis pentru promulgare. Premierul Orban susține însă că nu există fonduri pentru acest proiect.

”Şi profesorii sunt în linia întâi, la fel ca medicii. Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca şi medicii. Este vorba de un stimulent de 500 de euro. Proiectul va fi preluat marţi la Camera Deputaţilor şi va trece prin votul final urmând să fie trimis către promulgare. Miercuri vom propune să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificare bugetară unde vom face modificare ca pensiile să fie mărite cu 40%”, a declarat preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

În replică, premierul Ludovic Orban susţine că bugetul de stat nu își mai permite, la acest moment, nicio creștere a cheltuielilor.

”Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care PSD-iştii din Comisia de finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru că asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi consideratun partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod de a face politică”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a afirmat că orice lege care nu prevede o sursă de finanțare, în conformitate cu decizia CCR, este neconstituțională, iar Executivul va ataca la CCR orice lege pe care o consideră neconstituțională.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.