Premierul Ludovic Orban a declarat că bugetul de stat nu își mai permite, la acest moment, nicio creștere a cheltuielilor.

Ludovic Orban a făcut un apel la toate forțele politice de a nu susține în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanțe, deoarece „asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească”.

Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care PSD-iştii din Comisia de finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru că asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi consideratun partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod de a face politică”, a declarat premierul, pottrivit adevarul.ro.

Orban a afirmat că orice lege care nu prevede o sursă de finanțare, în conformitate cu decizia CCR, este neconstituțională, iar Executivul va ataca la CCR orice lege pe care o consideră neconstituțională.

Mai mult decât atât, premierul Ludovic Orban acuză PSD că vrea să bage România în incapacitate de plată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.