Reacția Gabrielei Firea a venit după ce Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR PLUS, a afirmat că actuala administraţie a atras fonduri europene de doar câteva zeci de milioane de euro.

Edilul a prezentat o situația total diferită, spunând că a atras fonduri europene de aproape 1 miliard de euro pentru transport, mediu și termoficare.

„În celelalte domenii, asta am făcut eu și echipa mea î𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗶𝗶 𝗽𝗮𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗻𝗶:

𝗧𝗥𝗔𝗡𝗦𝗣𝗢𝗥𝗧 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 𝗠𝗢𝗗𝗘𝗥𝗡 - autobuze hibrid, troleibuze, tramvaie, autobuze electrice și stații de încărcare
• 14 proiecte cu finanțare prin POR și prin Fondul de Mediu, în valoare de 368,6 milioane euro, din care aproximativ 𝟮𝟳𝟲 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 reprezintă fonduri nerambursabile

𝗧𝗘𝗥𝗠𝗢𝗙𝗜𝗖𝗔𝗥𝗘 – 𝟮𝟳𝟴 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, fonduri nerambursabile pentru modernizarea a 200 de km de conductă de transport a energiei termice.

• Proiectul a fost pregătit și depus spre finanțare în acest mandat, în prezent a trecut de etapele de evaluare.
Finanțarea provine din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020.

𝗚𝗟𝗜𝗡𝗔 𝟮 - Am deblocat cel mai mare proiect de mediu din România și Europa de Est, în valoare de aproximativ 𝟯𝟵𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, finanţat prin POIM 2014-2020.

• Este un proiect amplu, cu mai multe componente:
- extinderea staţiei de epurare, cea mai mare din România
− construcţia unui incinerator de nămol
− reabilitarea principalelor colectoare de ape uzate din Bucureşti.

𝗔𝗣Ă Ș𝗜 𝗖𝗔𝗡𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗥𝗘 - Cartierele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă beneficiază de apă potabilă de calitate și de servicii de canalizare, finanțate din fonduri europene - proiecte utile pentru 18.000 de bucureșteni.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

• Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de aproape 𝟰𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Septembrie 2020 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.