Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că anul viitor se va ajunge probabil la 100.000 de copii care să beneficieze de voucherele în valoare de 300 de lei acordate de stat odată cu prima legitimare la un club sportiv.

"Probabil la anul vom rotunji cifra şi vom ajunge la cei 100.000 de noi copii legitimaţi în sport, numărul prevăzut şi în Programul de Relansare Economică. Toţi părinţii, din acest moment, folosind certificatul de naştere, un act de identitate, o legitimaţie sportivă, o cerere tip şi o declaraţie pe proprie răspundere, pot să dobândească acest voucher care este la îndemâna tuturor cluburilor şi entităţilor sportive, atenţie!, care au certificat de identitate sportivă. Asta este singura condiţie. El poate fi valorificat, ca să ştiţi, în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în ţară", a declarat Stroe.

Până la începutul lunii decembrie, Executivul intenţionează să atragă cel puţin 30.000 de noi tineri sportivi: "Ne-am propus ca din 8 septembrie, momentul în care am dat acea ordonanţă de urgenţă, până la 1 decembrie, să reuşim să adunăm cel puţin 30.000 de beneficiari, de copii, ai acestei forme de sprijin care, spunem noi, la nivelul comunităţilor, ar da un semnal de revigorare a activităţii sportive. Mi-e greu s-o recunosc, dar trebuie să o spun, sunt mesaje de alarmă care sper să responsabilizeze şi părinţii, şi autorităţile, şi şcoala mai ales: am ajuns pe locul 2 la obezitate infantilă în Europa, este incredibil! De-asta spun că este necesar acest program, profitaţi de el".

Ministrul Ionuţ Stroe a afirmat că a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care sunt adoptate normele de aplicare a ordonanţei.

"Am publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care adoptăm normele de aplicare a ordonanţei care acordă acel voucher de 300 de lei tuturor copiilor din această ţară pentru prima legitimare la un club sportiv. Nu e nimic altceva decât un sprijin, o motivaţie în plus, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, să meargă să facă sport într-un cadru organizat, să meargă să facă sport într-un cadru sigur, controlat, pentru că, din păcate, trăim vremuri extrem de grele", a mai spus Stroe.

El consideră că acest program reprezintă o bună încercare de revitalizare a sportului: "Nu e nimic altceva decât o încercare de a revitaliza acest segment nevralgic al sportului românesc pentru că numărul copiilor este mult mai mic decât numărul seniorilor din ţară care în momentul de faţă fac sport (...)", a mai spus Ionuţ Stroe.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Normele metodologice pot fi consultate pe siteul MTS, la următoarea adresă: mts.ro, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.