Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat faptul că profesorii vor putea folosi agende personale pentru a nota elevii în timpul cursurilor, putând apela, de asemenea, și la catalogul electronic.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a explicat Monica Anisie în cadrul unei emisiuni la Digi24.

De asemenea, ministrul a spus că fiecare lecție predată la clasă va fi transmisă online, în timp real.

În ceea ce-i privește pe părinții care cer dreptul de a alege dacă își trimit sau nu copiii la școală, Anisie spune că, dacă elevii locuiesc cu bolnavi cronici, pot prezența o adeverință de la medic și pot opta pentru sistemul online.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Septembrie 2020 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.