Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că în cazul școlilor care vor adopta sistemul hibrid de învățământ - orele susținute față în față combinate cu orele online - elevii care vor învăța de acasă vor putea urmări live, pe platforme, orele care se desfășoară cu profesorul la clasă.

Monica Anisie a fost întrebată, într-o intervenție la Digi24, dacă profesorii care desfășoară orele la clasă vor fi nevoiți să reia apoi toate orele și online.

Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a explicat Monica Anisie.

Legat de recuperarea materiei pierdute anul trecut, ministrul Educației a spus că fiecare profesor va trebui să facă o evaluare la clasă. Ministerul Educației va pune la dispoziția profesorilor niște repere metodologice pentru a-i ajuta să recupereze materia pierdută.

Monica Anisie a ținut să precizeze că, potrivit discuțiilor pe care le-a avut cu profesorii, 90% din materia pe care o mai aveau de predat au reușit să o prezinte elevilor în perioada în care cursurile au fost suspendate.

Acum, ei trebuie să facă o evaluare și asupra a cât au învățat sau au reținut elevii. Trebuie să facem o analiză sinceră și colegii mei profesori să aplice ceea ce noi în aceste repere metodologice am prezentat. Am realizat chiar și planificări sau sugestii de planificări, ca să le dăm posibilitatea de a se orienta pentru predarea materiei în anul școlar următor”, a mai spus Anisie, potrivit antena3.ro.

Aceasta a fost întrebată și dacă ia în calcul angajarea unor cadre didactice suplimentare, așa cum a făcut Italia, spre exemplu, aducând profesori pensionari, dar Anisie a dat vina pe Parlament și pe anumite schimbări legislative care o împiedică să facă acest lucru.

Ministrul Educației a spus că va pune la dispoziție pentru părinți și elevi o linie TELVERDE, unde pot primi mai multe răspunsuri în legătură cu începerea noului an școlar.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Septembrie 2020 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.