Social 18 August 2020 11:40

O pacientă internată la maternitatea din Sibiu a publicat imagini cu mâncarea pe care a primit-o pentru mic dejun și cină.

O viitoare mamă a trimis redacției turnulsfatului.ro imagini cu meniul pe care l-a primit.

Într-una dintre caserole au fost puse o lingură de margarină și una de pate, iar în cealaltă, cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

Cei de la Turnul Sfatului au luat legătura cu reprezentanții maternității, iar aceștia dau vina pe finanțarea infimă, dar afirmă totodată că imaginile nu prezintă meniul complet.

”Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021”, afurmă reprezentanții SCJU Sibiu.

De asemenea, aceștia spun că imaginile ar proveni din meniul comun al zilei servit în data de 15 august. Totuși, reprezentanții spitalului spun că meniul complet constă în pate, margarină și ceai la micul dejun, ciorbă de fasole verde și tocăniță de pui cu orez la prânz, iar la cină biscuiți, brânză topită, ceai și brânză de vaci. De asemenea, pacienții primesc dimineața jumătate de pâine pentru întreaga zi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.