Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că, începând de sâmbătă, se reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 - "O șansă pentru cuplurile infertile" - etapa 2020.

De Sfânta Maria, o veste aducatoare de speranta! Reluăm chiar acum înscrierile pentru Proiectul FIV2 - «O şansă pentru cuplurile infertile» etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3 000 de euro!

Până acum s-au născut 458 de copii, iar proiectele au o rată de succes peste media europeană, de 25%. Asadar, incepand de azi, 15 august, ora 10:00, se reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 - «O şansă pentru cuplurile infertile» - etapa 2020. Astfel, de la această dată, se redeschide aplicația în care se pot înscrie cuplurile interesate. Toate informațiile privind condițiile și actele necesare, precum și aplicația pentru înscrierea în proiect, sunt disponibile la adresa de Internet dedicată proiectului - fiv2.assmb.ro”, a anunțat Gabriela Firea.

Prin acest proiect, Primăria Capitalei acordă cuplurilor sprijin financiar în valoare de aproape 13.800 lei, pentru analize si tratamente de fertilizare in vitro. Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB.

Suntem la a treia etapă de înscrieri în proiectul FIV, primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat. (...)Este un proiect de suflet, întrucât pun mare preț pe familie și știu tot ce simte o mamă care visează să își strângă în brațe copilașul mult dorit. Am inițiat această formă de sprijin pentru că tot mai mulți români se confruntă cu probleme de fertilitate, iar procedurile FIV nu sunt decontate prin niciun program de sănătate. Astfel, este redusă semnificativ posibilitatea multor cupluri de a avea un copil”, a mai precizat Gabriela Firea.

Citeste si:
Rezultate București, după numărarea a 90% din voturi: Nicușor Dan -...
Rezultate București, după...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Conform PMB, proiectul FIV 1 a fost demarat în anul 2018, cu 1.000 de locuri, și după numai 6 luni au fost ocupate toate locurile din program, iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an).

Proiectele sunt realizate împreună cu specialiștii de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Panait Sîrbu” - unitate sanitară aflată în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB. FIV 1 a avut un buget de circa 3 milioane de euro, iar FIV 2 beneficiază de o finanțare de 6 milioane de euro. Sprijinul financiar se acordă numai dacă ambii membri ai cuplului solicitant figurează fără datorii la bugetul local, la momentul aplicării în proiect!”, potrivit unui comunicat al PMB.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, un cuplu de vârstă reproductivă din șase este afectat de probleme de fertilitate.

Diagnosticul de infertilitate poate însemna pentru multe cupluri un capăt de drum sau un început anevoios, cu zeci de analize medicale, tratamente hormonale, frustrări, depresie, dar şi confruntarea cu prejudecăţi pe care mulți oameni încă le mai au”, se mai arată în comunicatul PMB.

Citeste si:
Nicușor Dan: „În Primăria Capitalei se accede pe bază de relaţii de...
Nicușor Dan: „În Primăria...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.