Primăria Municipiului București este în căutare de o firmă care este gata să decoreze gratuit cu luminițe centrul Capitalei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

PMB caută firme ca să decoreze gratuit centrul Capitalei de sărbători

Primăria Capitalei se află în căutare de o firmă care să se ocupe de decorarea gratuită a centrului Capitalei cu luminițe de Crăciun. PMB anunță că doritorii sunt așteptați să depună proiecte până pe 31 octombrie 2022. Autoritățile își doresc să decoreze cu luminițe LED pentru a evita consumul în plus al energiei electrice.

”Prin această inițiativă se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București. Primăria Municipiului București acordă o atenție deosebită consumului de energie generat de acest proiect, avându-se în vedere exclusiv soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient.”, a comunicat municipalitatea.

Retail jobs

Prin această modalitate, autoritățile au estimat că energia electrică utilizată de iluminatul festiv din Municipiul București reprezintă o creștere cu maxim 1%, față de nevoia din luna decembrie pentru asigurarea iluminatului stradal care reprezintă un serviciu necesar pentru securitatea și siguranța cetățenilor pe străzile Capitalei.

Încă de pe timpul mandatului lui Firea, Primăria Capitalei a încheiat un contract cu Compania Municipală Iluminat Public București S.R.L. (C.M.I.P.B.) pentru iluminatul stradal, inclusiv iluminatul festiv din Capitală.

”C.M.I.P.B va instala propriile echipamente pe o serie de artere din Municipiul București. Prin programul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” - iluminat ornamental și festiv 2022/2023 - se dorește implementarea unor soluții integrate de iluminat festiv, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București. Instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de Proiecte, iar pe bază de parteneriat, prin punerea la dispoziție cu titlu gratuit a echipamentelor și sistemelor de iluminat care să pună în evidență principalele artere rutiere și pietonale ale Municipiului București, să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, se arată în regulamentul proiectului.

Citeste si:
Traseul tramvaiului 21 din Capitală va fi deviat începând de vineri
Traseul tramvaiului 21 din...

Ce străzi din București se au în vedere pentru a fi iluminate de sărbători

Partenerii care vor fi selectați vor fi susținuți logistic de către Primăria Municipiului București, dar și de către Compania de Iluminat. Partenerii vor încheia un protocol cu Compania Municipală Iluminat Public, în urma căruia aceasta va emite avizele tehnice necesare, va superviza instalarea, va executa probele de funcționare, conectare și deconectare de la sistemul de iluminat public pentru echipamentele și sistemele puse la dispoziție cu titlu gratuit de partenerii publici sau privați.

Firmele care se vor ocupa de amenajarea luminițelor își vor putea face reclamă. ”Condiția ca elementele de brand să nu depășească o suprafață mai mare de 15% din suprafața proiectului”, se arată în regulament.

Citeste si:
Andreea Bănică se mută în casa visurilor sale. Locuința se află în...
Andreea Bănică se mută în...

Bulevardele și piețele în care PMB are în plan să fie decorate cu luminițe de Crăciun sunt: Bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Calea Victoriei, bd. Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Piața George Enescu, bd. Constantin Prezan, Centrul istoricbd. Brătianu, Piața Unirii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.