Social 15 August 2020 11:31

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs, sâmbătă, în cadrul activităților desfășurate în Portul Militar din Constanța, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

"Forţele Navale Române, de la a căror înfiinţare se împlinesc anul acesta 160 de ani, sunt parte importantă a Armatei României, acţionează alături de camarazii lor din NATO pentru ca mările şi oceanele să fie mai sigure. Dar misiunile Forţelor Navale nu pot fi îndeplinite doar prin abnegaţia şi implicarea marinarilor, fiind necesare echipamente performante cu care să-şi realizeze sarcinile încredinţate, la cele mai înalte standarde. Eforturile pe care marinarii le fac pentru a-şi îndeplini misiunile, în condiţii pe care şi le-ar dori mai bune, spun totul despre dedicarea şi capacitatea lor de sacrificiu. Alocarea, începând cu anul 2017, a 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării şi garanţia acordării acestor resurse pe termen lung au creat condiţiile necesare pentru modernizarea înzestrării Armatei României, inclusiv a Forţelor Navale, ceea ce constituie şi un impuls necesar revigorării industriei naţionale de apărare. Prin programe multianuale coerente, vom oferi industriei româneşti şanse de relansare", a spus președintele.

Klaus Iohannis a menționat în context că obiectivele României la Marea Neagră rămân neschimbate: "Respectiv, consolidare în partea estică a unei zone stabile democratice şi prospere prin racordarea spaţiului Mării Negre la valorile şi procesele de cooperare europene şi euroatlantice, precum şi dinamizarea cooperări regionale cu accent pe proiecte care generează beneficii concrete pentru cetăţenii României şi ai statelor din regiune".

Astăzi este sărbătorită cea de-a 118-a ediție a Zilei Marinei, organizată în Portul Militar Constanța, fără public de această dată, dedicată aniversării a 160 de ani de la constituirea Marinei Militare.

La eveniment au participat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Citeste si:
Explicația Forțelor Navale pentru întreruperea slujbei ținute de...
Explicația Forțelor Navale...

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.