Social 12 August 2020 15:51

Premierul Ludovic Orban a anunțat că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în școlile în care activitatea se va desfășura normal, iar toate instituțiile de învățământ vor fi dotate cu dezinfectanți.

Începerea şcolii presupune o serie de demersuri, care sunt în derulare pe fiecare direcţie de acţiune pe care am stabilit-o. Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (…) Este clar că pentru fiecare mod de deschidere a anului şcolar trebuie luate măsurile specifice. În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar. Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas (…) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că redeschiderea școlilor trebuie să se facă în condiții care să țină cont de situația epidemiologică.

Din acest motiv, am luat decizia ca să se deschidă şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate în primă fază de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă”, a explicat Orban.

Cele 3 scenarii pentru începerea noului an școlar

Scenariul VERDE - se va aplica în localitățile în care există mai puțin de o persoană infectată cu Covid-19, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori.

Toți elevii merg la școală, se țin cursuri normale”, a spus Iohannis.

Scenariul GALBEN - se va aplica în zonele în care s-au raportat 1-3 persoane infectate, în medie, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori.

Citeste si:
CNSU a decis ca testele rapide de salivă să fie folosite în școli
CNSU a decis ca testele...

O parte din activități se țin în școală și o parte în online. Grădinițele și primarul merg la școală, clasele ce se pregătesc de examene merg la școală, iar celelalte clase trebuie să facă loc de distanțare”, a explicat Klaus Iohannis.

Scenariul ROȘU - se va aplica acolo unde există mai mult de 3 cazuri, în medie, raportate în ultimele zile.

Școala se închide de tot, se învață doar online”, precizează președintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.