Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat utilizarea testelor rapide din salivă pentru testarea copiilor la virusul COVID-19 în școli.

Testele rapide din salivă vor fi folosite în școli

„Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă”, se arată în decizia luată sâmbătă de CNSU.

CNSU a venit cu propunerea ca pentru achiziționare testelor, la nevoie, să fie alocate fonduri de la Ministerul de Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Se vor achiziționa 70 de milioane de teste

Potrivit unei anexei hotărârii, autoritățile au aprobat achiziția a 70 de milioane de astfel de teste rapide pentru repartizarea acestora în școlile din România în care se desfășoară cursurile cu prezență fizică.

Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr.83 din 8 octombrie 2021 poate fi accesată aici.

Citeste si:
Doi elevi de la o şcoală din Târgovişte s-au bătut chiar sub...
Doi elevi de la o şcoală din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.