Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat utilizarea testelor rapide din salivă pentru testarea copiilor la virusul COVID-19 în școli.

Testele rapide din salivă vor fi folosite în școli

„Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă”, se arată în decizia luată sâmbătă de CNSU.

CNSU a venit cu propunerea ca pentru achiziționare testelor, la nevoie, să fie alocate fonduri de la Ministerul de Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Se vor achiziționa 70 de milioane de teste

Potrivit unei anexei hotărârii, autoritățile au aprobat achiziția a 70 de milioane de astfel de teste rapide pentru repartizarea acestora în școlile din România în care se desfășoară cursurile cu prezență fizică.

Retail jobs

Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr.83 din 8 octombrie 2021 poate fi accesată aici.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.