Premierul susține că organizarea alegerilor locale pentru 27 septembrie va fi făcută în așa fel încât să se respecte toate măsurile de siguranţă.

„Data de 27 septembrie a fost stabilită de comun acord şi votată de Parlament. Atât timp cât data e stabilită de Parlament, Guvernul a făcut toate eforturile pentru organizarea alegerilor, tot efortul pentru asigurarea celor mai bune condiţii”, a declarat Ludovic Orban.

Orban afirmă că la acest moment AEP şi două dintre ministere discută despre regulile care ar trebui respectate: „AEP cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne dezbate în momentul de faţă setul de reguli care trebuie respecttae. Ele trebuie respectate. cei care candidează trebuie să fie un exemplu pentru comunitatea locală”.

Premierul spune că alegerile vor putea fi organizate atât timp cât candidații vor da dovadă de corectitudine: „Putem să organizăm alegerile fără creşterea gradului de transmitere a virusului. Corectitudinea candidaţilor e foarte importantă şi de ei contează modul de organizare a alegerilor”, a conchis Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.