Social 7 August 2020 11:30

Prim-vicepreşedintele PNL susține că le-a transmist tuturor aleşilor locali că modul în care se vor implica în pregătirea începutului de an şcolar va conta foarte mult, inclusiv în rezultatul electoral de la alegerile locale.

„Fuga de răspundere este un sport naţional. Am văzut-o practicată peste tot. (...) Aceste decizii privind descentralizarea modului de alegere a începutului de an şcolar le-am testat înainte cu autorităţile publice locale şi semnalele de la forurile asociative ale aleşilor locali au fost unele pozitive pentru că sunt şi oameni responsabili. Acum, situaţii precum doamna Firea în Bucureşti sau alţi primari, care ar face orice să dea vina pe alţii pentru lucruri de care răspund în mod direct, o să mai existe, însă aici nu vor fi toate instituţiile în subordinea sau în siajul aceleiaşi autorităţi care este lipsită de responsabilitate. În lanţul acesta al deciziei: director de şcoală, inspectori şcolari, prefect, comitetele pentru situaţii de urgenţă, primar - eu cred că vom găsi oameni responsabili care să pună degetul pe rană şi să fie preocupaţi să găsească soluţii în condiţiile în care Guvernul face toate eforturile”, a afirmat Turcan în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Vicepremierul a menţionat că autorităţile locale nu pot avea pretenția ca oamenii să îi voteze în timp ce ei „îşi bat joc de soarta copiilor”.

„Am spus-o şi eu, le-am spus-o şi aleşilor locali când ne-am consultat cu ei, că modul în care se vor implica în pregătirea în bune condiţii a începutului de an şcolar va conta foarte mult, inclusiv în rezultatul electoral de la alegerile locale. Nu poţi să-ţi baţi joc de soarta copiilor şi să priveşti cu cinism, detaşare sau lipsă de responsabilitate acest moment atât de important, după care să te duci să ceri votul oamenilor din comunitate, să spui: mie nu îmi pasă de copiii voştri, să facă alţii, mie aduceţi-mi voturi la alegeri. Nu se poate să facă această disociere şi într-un fel este bine aşa, pentru că noi suntem oameni politici”, a adăugat Raluca Turcan.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.