Un turist german a fost lovit de trăsnet în Munții Rodnei. Grupul din care făcea parte a rămas blocat pe munte până marți dimineață.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 17 turiști, iar aceștia au rămas blocați pe munte din cauza unei furtuni. Aceștia au fost surprinși de fenomenul meteo într-un loc în care nu există refugii pentru drumeți.

Bărbatul german, în vârstă de 32 de ani, n-a avut nicio șansă în fața trăsnetului. Acesta a fost lovit direct în cap de descărcarea electrică; fulgerul i-a ieșit prin mâna stângă și a topit bățul de trekking pe care îl ținea.

Un medic din grupul de turiști a încercat să îi ofere primul ajutor, dar nu a mai putut face nimic pentru a-l salva.

Mai multe echipaje au fost alertate și au plecat spre grupul de turiști, iar primii au ajuns cei din comuna Romuli. Trupul germanului a fost coborât de pe munte de salvamontiști, pe un traseu lung de 20 de kilometri.

Citeste si:
Președintele USR Sebeș, lovit și amenințat chiar în sediul partidului
Președintele USR Sebeș, lovit...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Restul turiștilor au refuzat să coboare de pe munte pe timpul nopții, astfel că au pornit la drum abia dimineață.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.