Social 27 Iulie 2020 10:52

Executivul a declarat în repetate rânduri că nu există bani la buget pentru măririle propuse de PSD în trecut, astfel că acum caută noi variante de măriri.

Cabinetul Orban a primit cifrele execuției bugetare, astfel că încep să fie pregătite scenariile pentru creșterea alocațiilor, dar și a pensiilor. Deja se știe foarte clar că nu există fonduri pentru creșterea pensiilor cu 40%, dar nici pentru dublarea alocațiilor.

Guvernul caută variante de lucru pentru a crește atât alocațiile, cât și pensiile, însă cu procentaje mai reduse. Astfel, există posibilitatea ca alocațiile să crească cu 10 sau 20%.

Există și varianta ca alocațiile elevilor să crească cu 30%, însă pentru a exista fonduri, pensiile nu pot crește cu mai mult de 10 procente.

Urmează ca Executivul să propună o creștere eșalonată a alocațiilor, ce se va desfășura pe parcursul următorilor doi ani și jumătate sau cinci ani. Astfel, se va putea ajunge treptat la dublarea acestora.

Guvernul va crește alocațiile prin OUG înainte ca Curtea Consituțională să publice motivarea deciziei prin care obligă la dublarea alocațiilor.

Guvernul ia în calcul o creștere a pensiilor cu 10% și nu cu 40%, așa cum prevede legea. PSD a amenințat cu depunerea unei moțiuni de cenzură în cazul în care alocațiile nu snt dublate și pensiile nu cresc cu 40%.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.