Social 27 Iulie 2020 10:41

Guvernul va majora alocațiile copiilor săptămâna aceasta. Potrivit surselor, creșterea ar urma să fie de 10-20%.

Proiectul propus de Guvern ia în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor, în funcție de cât le permite bugetul.

Executivul preconizează că alocațiile vor ajunge să fie dublate într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va propune Guvernului o majorare a alocațiilor, dar procentul va fi unul sustenabil pentru buget.

Nu este o chestiune de opţiune să respectăm decizia Curții Constituţionale. Până la 1 august echipa guvernamentală va lua decizia corespunzătoare pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale. Suntem pregătiţi să luăm această decizie în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori. (...) Subliniez faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este o opţiune, ci este o obligaţie. (…) această opţiune se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă a posibilităţilor pe care bugetul le are în vederea susţinerii tuturor cheltuielilor solicitate”, a declarat ministrul Muncii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.