Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre creșterea pensiilor și alocațiilor, spunând că aceasta „nu este o opțiune, ci o obligație”.

Violeta Alexandru susține că decizia CCR privind dublarea alocațiilor copiilor „nu este o opţiune, ci o obligaţie” și spune că, până la 1 august, Guvernul va lua o decizie cu privire la punerea în aplicare a acestei decizii.

Nu este o chestiune de opţiune să respectăm decizia Curții Constituţionale. Până la 1 august echipa guvernamentală va lua decizia corespunzătoare pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale. Suntem pregătiţi să luăm această decizie în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori. (...) Subliniez faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este o opţiune, ci este o obligaţie. (…) această opţiune se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă a posibilităţilor pe care bugetul le are în vederea susţinerii tuturor cheltuielilor solicitate”, a declarat ministrul Muncii.

Aceasta a acuzat că PSD trimite aproape zilnic la Ministerul Muncii proiecte care vizează diverse cheltuieli, fără a avea acoperire bugetară.

Spre deosebire de PSD care trimite, cel puţin Ministerului Muncii, aproape zilnic proiecte din Parlament de dublare, de triplare, de patru, de cinci ori a mai multor tipuri de cheltuieli, fără să indice sursa bugetară, conştient, PSD, că aceste propuneri sunt populiste şi că nu pot avea toate corespondent în posibilităţile bugetare, toate aceste abordări vă arată faptul că ceea ce-şi propun este realmente să fie populişti şi să sugereze populaţiei că doar ei se interesează de aceste lucruri”, a mai spus Alexandru.

Ministrul Muncii spune că Guvernul este conștient de necesitatea creșterii pensiilor și salariilor, dar așteaptă ca Ministerul Finanțelor să prezinte o situație a încasărilor la buget, în baza căreia se vor face aceste majorări.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Suntem conştienţi, nu doar eu ci şi colegii mei, de necesitatea de a creşte pensiile. Nu este o chestiune de la care să ne sustragem, însă o decizie legată de procent, de ce se poate face, de eventuale modificări ale prevederilor legii în vigoare pe care o avem în acest moment va fi luată pe baza evaluării pe care Ministerul Finanţelor o va prezenta foarte curând”, a explicat Violeta Alexandru, potrivit adevărul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.