Primii studenți înscriși în clasa Anticorupție de la Academia de Poliție a absolvit cursurile.

Studenții de la specializarea ”Ordine și siguranță publică”, specialitatea ”Anticorupție” sunt noi ofițeri anticorupție și vor intra, în cel mai scurt timp, în structura DGA, conform unui comunicat de presă publicat joi de instituție.

Clasa de viitori ofițeri anticorupție a fost constituită în anul 2018. Aceasta a luat ființă pe fondul demersurilor făcute de Direcția Generală Anticorupție de a organiza această specialitate, fiind necesară ”pregătirea profesionale specifice în domeniul anticorupţie a tinerilor care au ales să servească intereselor cetăţenilor, ca ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne.”

La finalul primului an de studiu, o bună parte dintre studenții cu cele mai mari medii și-au arătat interesul de a urma această specialitate.

A doua clasă anticorupție este pe cale de a fi formată. Reprezentanții DGA au declarat procedurile de selecție pentru promoția 2019 - 2022, la care participă 98 de studenți din anul I de studii. Doar 15 dintre aceștia se vor forma profesional pentru a deveni ofițeri în cadrul DGA, notează edupedu.ro.

Citeste si:
Liderul clanului interlop Duduianu a fost ucis într-o răfuială din...
Emi Pian, liderul clanului...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.