Decizia prin care Vasile Blaga a fost achitat în dosarul de corupție care îl viza a fost anulată de către Curtea de Apel București, astfel că procesul va fi reluat de la 0.

Fostul secretar general al PDL, Vasile Blaga, a fost achitat în 2017, în primă instanță, într-un proces în care era acuzat de trafic de influență.

Fostul parlamentar și ministru a fost acuzat de procurorii DNA Ploiești că a primit mită în valoare de 700.000 de euro de la o firmă, astfel încât aceasta să obțină contracte cu două companii naționale. O parte din bani ar fi venit prin intermediul lui Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț.

"Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2198/30.10.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1240/3/2017. Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului", se arată în decizia Curții de Apel București, iar hotărârea este definitivă.

În data de 30 octomrie 2017, Tribunalul București l-a achiat pe Vasile Blaga și a ridicat sechestrul pus pe averea acestuia. DNA a făcut apel la momentul respectiv. Blaga a susținut, chiar la ultimul termen din proces, că este nevinovat.

”Toți martorii au declarat în instanță că nu mă cunosc. Hăhăianu a declarat că nu mă cunoaște și că nu am intervenit pentru numirea lui. Cum puteam face trafic de influență pentru cineva pe care nu îl cunosc? Au spus că mi-au dat bani în sediul din Modrogan, nr. 22, când eu nu am avut niciodată birou acolo. Să nu știi când ai dat bani, unde i-ai dat și să minți cu nerușinare. Sunt complet nevinovat”, declara Blaga la momentul respectiv.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.