Social 15 Iulie 2020 17:06

17 liceeni de la un liceu din Moldovița au fost eliminați din examenul de Bacalaureat, la două săptămâni după ce au susținut lucrările.

Situația inedită se dataorează unei sesizări trimise la Ministerul Educației, conform șefului Inspectoratului Școlar Județean din Suceava, Grigore Bocanci.

”S-a constituit o comisie din partea ISJ Suceava care a ridicat înregistrările video ale examenului de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic din Moldovița. Acestea au fost analizate și s-a decis eliminarea din examen a unui număr de 17 elevi. Motivul este fraudarea examenului, elevii respectivi încercând diverse modalități de a copia”, a declarat șeful inspectoratului.

Elevii care au fost eliminați dim examen consideră că situația este abuzivă, deoarece aceștia nici măcar nu au fost înștiințați cu privire la decizie: ”Noi considerăm un abuz asupra noastră, deoarece eventuala fraudă se sancționează pe loc, nu la 10 zile după terminarea examenului”, a afirmat o tânără.

”Am constatat că s-au eliminat elevii din sălile unde nu au fost prezenți elevi care fac parte din familii cu influențe politice. Astfel, noi credem că filmările din sălile lor au fost ascunse și neverificate. Mai circulă un zvon că primarul comunei al cărei nepoată nu a luat bacalaureatul în promoția trecută a făcut imediat două vizite în incinta liceului după terminarea examenului. Oare de ce? Să se asigure că totul va fi în favoarea nepoatei?” a declarat o altă elevă eliminată din examen, conform ziardesuceava.ro.

Cei 17 elevi nu vor avea dreptul să dea Bacalaureatul în următoarele două sesiuni de examen.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iulie 2020 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.