Autoritățile au descins la un botez și la o cununie civilă care nu respectau normele sanitare impuse de pandemie și au întrerupt petrecerile.

Ambele evenimente aveau loc în județul Gorj, cununia civilă fiind efectuată în Bârsești, iar botezul în Bumbești-Jiu.

La niciunul dintre evenimente oamenii nu respectau măsurile de igienă și de distanțare socială.

Polițiștii din Gorj au declarat că botezul de la Bumbești-Jiu se desfășura într-un spațiu închis, iar la eveniment erau aproximativ 100 de participanți. Organizatorul acestei petreceri era un tânăr de 26 de ani, din localitate.

Administratorul restaurantului a primit o amendă de 15.000 de lei, în baza legii 55/2020, dar și cu 10.000 de lei în baza OUG 28/1999. În plus, au fost confiscați 626 de lei, măsură luată de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Citeste si:
Întrunire religioasă cu peste 200 de persoane. S-au dat amenzi de...
VIDEO Întrunire religioasă cu...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Autoritățile au mai dat o sancțiune de 10.000 de lei în baza HG 984/2005, din partea DSV, dar și o altă sancțiune de 3.000 de lei, în baza HGR 857/20011. De asemenea, alte două sancțiuni, fiecare de 10.000 de lei, au fost aplicate de către OPC.

Cununia civilă din Bârsești a fost întreruptă deoarece în spațiul situat în incinta pensiunii, prevăzută cu terasă, nu au fost luate măsuri pentru respectarea distanțării fizice. În acest caz, au fost date amenzi de 3.000 de lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.