Vama Veche, unde mii de turiști s-au adunat în ultimele weekend-uri, are parte de restricții cu privire la programele de divertisment ale teraselor.

Decizia nu a fost impusă de autoritățile centrale, ci de cele locale.

Astfel, Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu, de care aparține și Vama Veche, a afirmat că începând cu weekendul 11-12 iulie, barurile care au program non-stop vor difuza doar muzică ambientală în weekenduri, la un volum scăzut.

Astfel, primarul speră că poate fi diminuat riscul de apariție de focare de Covid-19 în stațiune.

Edilul din Limanu a declarat că decizia a fost agreată de operatorii economici din Vama Veche.

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 1.378 de cazuri noi și 50 de decese în ultimele 24...
Bilanț Covid-19: 1.378 de...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

”Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!” transmite primarul în comunicatul de presă cu privire la decizia luată pentru baruri și terase.

Primarul susține că decizia a fost luată deoarece Vama Veche este vizitată de un număr extrem de mare de turiști în weekend, iar asta duce la imposibilitatea respectării distanțării sociale.

”Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul weekend-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde”, a transmis primarul.

Acesta spune că nu dorește ca autoritățile să fie acuzate că îngrădesc opțiunile de distracție ale publicului, însă că pe fondul amenințării virusului, agenții economici au înțeles și acceptat propunerea.

Citeste si:
Firea anunță că a fost deschis Spitalul Modular COVID din Pipera
Firea anunță că a fost...

”Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche şi nici să fim acuzaţi că îngrădim opţiunile oamenilor de a-şi petrece timpul liber. Dar, trăim o ameninţare reală, iar agenţii economici au înteles şi au fost extrem de receptivi. Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme, a mai afirmat primarul din Limanu.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.