Social 25 Iunie 2020 11:40

DIICOT a anunțat ieri prinderea celui mai bun falsificator de bancnote de plastic, iar acum au fost oferite detalii și despre modul său de operare.

Conform ofițerilor DIICOT, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat în primăvara lui 2014, pentru a falsifica bani și pentru a-i pune în circulație. Până acum, a fost documentată falsificarea a 17.065 bancnote de 100 de lei, rezultând un prejudiciu total adus statului de 1.706.500 lei.

Procurorii DIICOT îl menționează pe liderul grupării infracționale și susțin despre el că ”într-un interval relativ scurt de timp a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume.”

Ofițerii spun că bancnotele false aveau o calitate superioară, erau realizate pe suport de polimer și aveau toate elementele de siguranță pentru public (inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care își schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă), astfel că erau aproape imposibil de identificat ca falsuri de către un om de rând. Bancnota de 100 de lei falsificată, prin natura calității ei, a devenit cunoscută ca ”SUPER LEU.”

Cum acționa falsificatorul care a creat SUPER LEUL

Cei de la Pro TV au detaliat modul de operare al bărbatului care a falsificat bancnotele de 100 de lei.

Acesta nu cumpăra niciodată bunuri de valoare, pentru a nu trezi suspiciuni. Cumpăra ieftin și mult, astfel că anchetatorii au găsit în casa sa un adevărat depozit de produse.

În plus, acesta nu pleca niciodată de acasă cu telefonul la el, pentru a nu putea fi urmărit. Mai mult, nu cumpăra niciodată din magazine unde existau camere de luat vederi. În plus, la drum lung, își schimba întotdeauna tricourile pe care le purta în benzinării.

Bancnotele false le plasa pe piață făcând doar cumpărături mici.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.