Social 25 Iunie 2020 10:20

Ministrul Muncii a luat la cunoștință despre situația femeii care a reclamat că i-au fost încălcate drepturile și că primește un salariu de doar 700 de lei pe lună.

Violeta Alexandru a afirmat că se confirmă informațiile apărute recent în public cu privire la o angajată care nu și-a primit drepturile salariale.

Ministrul Muncii spune că ”supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată și, totuși, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect.”

Violeta Alexandru spune că e conștientă că nu toți angajatorii recurg la astfel de tertipuri și îndeamnă la discuții între aceștia și angajați, în situații dificile.

Ministrul Muncii mai spune că ”controlul ITM Prahova&ITM București în această speță, despre care s-a vorbit în spațiul public, are minusuri. O scrie clar Inspectorul General de Stat Ucă căruia i-am cerut explicații din primul moment în care a apărut informația. Ar fi fost de dorit să mă sesizeze el și să îmi propună să comunicăm public poziția IM, nu invers.”

Nu mă impresionează raportările pentru că am metode de verificare a acestora

Violeta Alexandru spune că primește săptămnal statistici cu privire la îndeplinirea normei, iar totodată primește semnale că în unele ITM-uri, ”înfrățirea cu cei care comit ilegalități ar fi cam la nivelul dintre interlopi și poliția locală sector 4, așa cum a descris presa.”

Violeta Alexandru spune că ar putea recurge chiar la o măsură extremă dacă nu poate rezolva problemele din instituție: desființarea acesteia și reconstruirea de la 0.

”Dacă instituția nu se scutură de probleme, am o soluție radicală. În astfel de situații nu aș ezita să desființez instituția și să o reconstruiesc de la 0. O nouă lege ar ajunge, însă la parlament. La PSD adică. Care a știut toate aceste practici”, spune ministrul.

Citeste si:
Nicușor Dan: Violeta Alexandru - o profesionistă în administrație;...
Nicușor Dan: Violeta...

În încheiere, Violeta Alexandru afirmă că vrea să îi ceară scuze în mod personal femeii care a fost nedreptățită și care a primit un salariu de doar 693 de lei, fiind și supusă la presiuni cu privire la dezvăluirea situației: ”Sărut mâna! Vă cer scuze, doamnă, în numele ITM și în numele Ministerului Muncii.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.