Social25 Iunie 202010:20de George Stanciu

Lectura de 2 minute

Ministrul Muncii a luat la cunoștință despre situația femeii care a reclamat că i-au fost încălcate drepturile și că primește un salariu de doar 700 de lei pe lună.

Violeta Alexandru a afirmat că se confirmă informațiile apărute recent în public cu privire la o angajată care nu și-a primit drepturile salariale.

Ministrul Muncii spune că ”supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată și, totuși, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect.”

Violeta Alexandru spune că e conștientă că nu toți angajatorii recurg la astfel de tertipuri și îndeamnă la discuții între aceștia și angajați, în situații dificile.

Ministrul Muncii mai spune că ”controlul ITM Prahova&ITM București în această speță, despre care s-a vorbit în spațiul public, are minusuri. O scrie clar Inspectorul General de Stat Ucă căruia i-am cerut explicații din primul moment în care a apărut informația. Ar fi fost de dorit să mă sesizeze el și să îmi propună să comunicăm public poziția IM, nu invers.”

Citeste si:
Min. Muncii, despre reintrarea în stare de urgență: „Am putea evalua”
Min. Muncii, despre...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Nu mă impresionează raportările pentru că am metode de verificare a acestora

Violeta Alexandru spune că primește săptămnal statistici cu privire la îndeplinirea normei, iar totodată primește semnale că în unele ITM-uri, ”înfrățirea cu cei care comit ilegalități ar fi cam la nivelul dintre interlopi și poliția locală sector 4, așa cum a descris presa.”

Violeta Alexandru spune că ar putea recurge chiar la o măsură extremă dacă nu poate rezolva problemele din instituție: desființarea acesteia și reconstruirea de la 0.

”Dacă instituția nu se scutură de probleme, am o soluție radicală. În astfel de situații nu aș ezita să desființez instituția și să o reconstruiesc de la 0. O nouă lege ar ajunge, însă la parlament. La PSD adică. Care a știut toate aceste practici”, spune ministrul.

În încheiere, Violeta Alexandru afirmă că vrea să îi ceară scuze în mod personal femeii care a fost nedreptățită și care a primit un salariu de doar 693 de lei, fiind și supusă la presiuni cu privire la dezvăluirea situației: ”Sărut mâna! Vă cer scuze, doamnă, în numele ITM și în numele Ministerului Muncii.”

Citeste si:
Accident la Centrala Nucleară de la Cernavodă: un angajat a murit
Accident la Centrala Nucleară...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.