Social 22 Iunie 2020 13:30

Bărbatul din Argeș care și-a violat fata de 6 ani a fost condamnat cu suspendare, iar a doua zi după eliberare s-a întors acasă.

Judecătorii din Pitești au decis că Antonio Stoica poate fi condamnat cu suspendare, cu toate că și-a violat propriul copil. În data de 27 mai, judecătorii au decis că Antonio Stoica trebuie să execute o pedeapsă de 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, asta după ce în 2019 și-a violat fiica de 6 ani.

În luna noiembrie a anului trecut, Stoica a profitat de faptul că soția sa era plecată la muncă în alt județ. Pe fondul lipsei femeii, acesta și-a violat propria fiică, în vârstă de doar 6 ani. Copila i-a povestit mamei sale cele întâmplate după ce femeia a revenit acasă, la două luni distanță, iar aceasta a anunțat poliția.

După eliberarea din penitenciar și trecerea sub control judiciar, bărbatului i s-a interzis ”să revină în locuința familiei, să se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia și să comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.”

Polițiștii i-au comunicat toate detaliile cu privire la eliberarea sa, iar la 27 mai 2020, ora 22:00, acesta a semnat procesul velbar de luare la cunoștință.

Poliția a verificat a doua zi domiciliul familiei, pentru a vedea dacă Antonio Stoica se ține de cuvânt, însă oamenii legii l-au găsit pe abuzator chiar acasă. Acesta a încercat să fugă de polițiști, iar ulterior a declarat că nu știa că nu are voie să vină acasă, pentru că poliția ”se poate să-i fi spus, dar nu i-a dat nimic la mână.” Acesta a mai declarat că a venit acasă doar pentru a-și lua buletinul, iar în apărarea sa, fetița de 6 ani era la joacă în sat.

IPJ Argeș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au depus cereri pentru înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv. Ambele cereri au ajuns la judecătorul care a dispus condamnarea cu suspendare a inculpatului, iar judecătorul Dumitru Daniel Dumitru a respis cererea de plasare în arest preventiv, scrie libertatea.ro.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Judecătorul a considerat că „în contextul faptic existent, nu este oportună aplicarea unei măsuri preventive mai aspre”, dar și că mama victimei ”a afirmat că fiica sa întreabă tot timpul de tatăl său și afirmă că îi pare rău că a ajuns arest.” De asemenea, judecătorul apreciază că ”faptul că a recunoscut fapta şi fără să aibă împotriva sa şi alte probe care să-l incrimineze arată foarte clar că inculpatul a înţeles gravitatea faptei sale, comisă în stare de ebrietate, situaţie în care a acceptat cele 8 luni de arest preventiv fără să-şi modifice declaraţia.”

Judecătorul a considerat și că Antonio Stoica nu a înțeles că nu trebuie să se mai ducă la locuința sa și că nu i-au fost explicate pe înțelesul său consecințele obligației. Judecătorul i-a explicat noile obligații, ”iar în final inculpatul a înţeles că trebuie să nu mai revină la vechea sa locuinţă şi că trebuie să-şi găsească o altă locaţie unde să domicilieze”, astfel că cererea cu privire la arestarea preventivă a acestuia a fost respinsă. Procurorii au și atacat această decizie, dar Tribunalul Argeș a respins contestația, pe motiv că este nefondată.

Citeste si:
Un bărbat a fost omorât după ce a refuzat avansurile unui tânăr, în...
Un bărbat a fost omorât după...

Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.