Social 18 Iunie 2020 13:30

Acuzații grave vin din Botoșani, unde rudele unor pacienți decedați în spitalul județean spun că aceștia au murit în condiții suspecte.

Doi botoșăneni au murit în spital zilele trecute în condiții care i-au făcut pe apropiații acestora să-și pună mai multe întrebări.

Una dintre victime este Dumitru Spatariu, de 59 de ani, care a mers la spital pentru o posibilă intoxicație cauzată de substanța cu care și-a stropit pomii din grădină. Familia susține că la telefon acesta nu părea slăbit, dar și că ulterior telefonul bărbatului a fost închis, iar el a fost sedat.

”Telefonul i-a fost închis și seara târziu fiul lui a reușit să vorbească cu doctorul care i-a spus că l-au sedat și l-au intubat pentru că era în stare critică. Cum poate fi un om în stare critică din moment ce el vorbește clar și tare fiind înspăimântat de cele petrecute acolo?!” spune fratele lui Spatariu.

În condiții similare pare să fi decedat o altă pacientă internată la spital, Doinița Țurcanu, ce nu suferea de nicio altă afecțiune.

Odată ajunsă acolo nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită... dar cel puțin comunicam cu ea prin telefon... după două zile asistentele îi închid telefonul pentru a nu mai putea lua legătura cu noi cei din afară, să ne povestească realitatea din acest infern... este sedata deși daca era într-adevar sub tratament se vedeau efectele... sedarea nu era încă necesară o sedează zic ei ca să o liniștească să își facă efectul tratamentul neadministrat....de aici s-a pierdut orice legătură cu ea...” a declarat fiica femeii, ce a aflat de moartea mamei sale abia la două zile după evenimentul tragic.

Jurnaliștii de la botosaneanul.ro, care au relatat cele două cazuri de mai sus, au luat legătura cu spitalul din Botoșani încă din data de 15 iunie, pentru a cere o poziție cu privire la situațiile întâmplate, însă nu au primit momentan niciun răspuns.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

DSP s-a autosesizat în cele două cazuri, iar una dintre familii a luat legătura și cu un avocat pentru demersuri legale. Asta deoarece familia susține că spitalul a refuzat să ofere fișa medicală și informații despre tratamentul administrat persoanei decedate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.