Social17 Iunie 202016:55de George Stanciu

Lectura de un minut

Camera Deputaților a adoptat cu unanimitate de voturi un proiect de lege care împiedică anumite categorii de deținuți de la a beneficia de liberare condiționată.

Astfel, infractorii care au ajuns în spatele gratiilor pe fondul unor crime, violuri, tâlhării, pentru că au corupt sexual minori sau pentru că au exploatat persoane pentru cerșetorie, nu vor mai putea fi liberați condiționat.

Proiectul de modificare a Codului Penal arată că ”nu beneficiază de liberare condiţionată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârşirea uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 – 216, 218 – 221, 234 sau 236”, conform g4media.ro.

Articolele se referă la omor, omor calificat, viol, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria calificată, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, folosirea serviciilor unei persoane exploatate și exploatarea cerşetoriei

De asemenea, în cazul deținuților încarcerați pe viață, liberarea condiționată poate fi dispusă doar după ce condamnatul a efectuat 25 de ani de închisoare.

Citeste si:
A fost prins că fura biciclete la câteva zile după eliberarea din...
Un bucureștean a fost prins...

”În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 65 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin.(1) lit.b)” ,se mai arată în proiectul de lege.

Proiectul a trecut cu o aprobare tacită de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.