Social 17 Iunie 2020 15:40

Un pui de urs a fost salvat de către jandarmi, după ce acesta a căzut într-o fântână cu o adâncime de 30 de metri din comuna Teliu, județul Brașov.

Pentru a reuși să îl scoată din fântână, jandarmii au folosit o scară pe care au introdus-o în fântână, iar puiul de urs a reușit să iasă singur din puțul în care a stat captiv o noapte întreagă.

Operațiunea de salvare a fost destul de periculoasă, dat fiind faptul că ursoaica era în apropiere și i-ar fi putut ataca pe jandarmi în orice moment. Ea a fost ținută la distanță cu ajutorul petardelor aruncate la marginea pădurii, dar și a semnalelor autospecialelor, potrivit brasovstiri.ro.

Odată ieșit la suprafață, puiul de urs a fugit în pădure, acolo unde îl aștepta ursoaica.

Luna aceasta, un alt pui de urs a fost salvat de către jandarmi dintr-o zonă greu accesibilă din Munții Făgăraș.

Puiul a fost salvat din apele unui pârâu, în Valea lui Stan din Munții Făgăraș. Jandarmii montani au fost alertați prin 112 că pe traseul montan care duce spre Valea lui Stan se află un pui de urs rănit.

Intervenţia a fost dificilă deoarece animalul se afla în zona unui teren accidentat. Puiul de urs a fost adus într-un timp foarte scurt în fața unuii veterinar, iar împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Ocolului Silvic Vidraru aşteptau pentru a vedea starea de sănătate a ursuleţului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.