Social 16 Iunie 2020 13:20

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra unor știri false care circulă pe internet, distribuite de site-uri rusești.

Autoritățile avertizează că există mai multe site-uri cu origini în Rusia care distribuie informații false în România. GCS îi îndeamnă pe români să nu ia în considerare asemenea materiale și să folosesacă doar surse oficiale pentru informare.

Atenționăm opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română, de pe platforme găzduite în Federația Rusă, care sunt propagate pe rețelele de socializare. Este cazul site-ului http://antenanews.xyz/, care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Cel mai important material la care face referire GCS cu privire la conținutul fals are titlul: ”UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID”

În articolul fals distribuit pe internet se menționează că ”azi dimineata, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitala, unde se indrepta acesta deocamdata nu se cunoaste”, dar și că ”soferul a fist retinut pentru 72 de ore, politia a deschis un dosar pe acest caz, urmeaza a fi stabilite toate circumstantele incidentului. Autoritatile inca nu au venit cu o explicatie.”

Grupul de Comunicare Strategică arată că imaginea folosită pentru ilustrarea articolului este din 2016 și provine din Mexic, unde a fost surprins un camion frigorific în care se aflau cadavre în folii negre de plastic.

Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate. Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si:
Taxa de raft și adaosul comercial, rediscutate de Guvern....
Taxa de raft și adaosul...

Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.