Social 15 Iunie 2020 08:53

172.482 de elevi susțin astăzi examenul de Evaluare Națională la Limba și literatura română. Proba de astăzi va începe la ora 9:00, iar timpul de rezolvare al subiectelor este de două ore.

Înainte de a intra în sălile de examen, toți elevii trebuie să treacă printr-un triaj. Aceștia trec printr-un tunel dezinfectant, li se ia temperatura și li se oferă câte o mască de protecție.

Accesul în sălile de examen se va face la ora 8:30, iar la ora 9:00 va începe proba la Limba și literatura română pentru elevii de clasa a VIII-a.

Autoritățile au luat măsuri pentru respectarea distanțării sociale: între fiecare două persoane se va păstra o distanță de doi metri.

Toți elevii vor primi câte două măști de protecție: una la sosire și una la plecare, iar la intrarea în școală, fiecare persoană trebuie să își dezinfecteze mâinile.

La Evaluarea Naţională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfăşoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine joi, 18 iunie, proba la Limba şi literatura maternă. Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 4.337 de centre de examen”, a transmis Ministerul Educației, potrivit Mediafax.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 22 iunie, până în ora 14:00. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 22 iunie (între orele 16:00 - 19:00) și 23 iunie (între orele 8:00 - 12:00). Contestațiile vor putea fi depuse/transmise si prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Elevii care se află în izolare, sau care au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19 vor susține probele în perioada 22 iunie - 4 iulie, conform unei proceduri speciale.

Evaluare Națională 2020 - măsuri pentru prevenția Covid-19

În zilele probelor de examen, înainte de intrarea în unitățile de învățământ, elevii vor trece printr-un triaj epidemiologif, făcut de cadrele medicale astfel:


  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;

  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;

  • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Evaluare Națională 2020 - măsuri de dezinfecție

Toate centrele de examen vor dispune de echipamente și materiale de protecție (măști de protecție, covorașe dezinfectante, dezinfectant pentru mâini etc.). Mai mult decât atât:


  • Se realizează curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţei uşii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide;

  • Intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen şi alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat;

  • Se asigură existenţa, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Vreau examene naționale cu prezență fizică și în zonele...
Cîmpeanu vrea ca Evaluarea...

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.