Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a demarat discuții la CNSU pentru ca Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul să se desfăşoare fizic pentru elevii din zonele aflate în carantină, chiar dacă sunt impuse reguli sanitare în plus.

„Examenele sunt programate a fi susţinute la aceleaşi date care sunt ştiute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezenţă fizică”, a spus Cîmpeanu, despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

Pentru elevii care se vor afla în carantină există discuţii pentru a facilita participarea lor la data susţinerii examenelor.

„Avem demarate discuţii la nivelul CNSU şi pentru situaţia în care unele localităţi ar fi în carantină, de analiză a posibilităţii de a organiza în condiţii de respectare a unor reguli în plus de siguranţă sanitară inclusiv în acele localităţi să solicităm organizarea examenelor naţionale, ştiut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a explicat ministrul Educaţiei, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.