Social 5 Iunie 2020 16:40

Poliția Română face o achiziție importantă pentru reînnoirea parcului auto al structurii. Astfel, va cumpăra 6.700 de automobile noi de la Dacia, modelele Duster și Logan.

 

În cursul zilei de vineri, Ministerul Afacerilor Interne și reprezentanții Dacia Renault au semnat contractul de achiziție. Acesta se ridică la valoarea de 483 de milioane de lei.

Cermonia a avut loc la sediul MAI, iar semnatar din partea Ministerului a fost Marcel Vela.

”Este o onoare, o mândrie de a putea semna acest contract pentru furnizarea de vehicule. Este o mândrie pentru noi să putem avea maşini care să se afle în dotarea Poliţiei şi care să fie Duster şi Logan. Industria automobilelor este foarte importantă în România, ea reprezintă 14% din PIB şi 26% din exporturi. Deci, industria automobilelor este importată şi mulţumesc ministrului Afacerilor Interne că ne-a sprijinit în această perioadă când este foarte important ca uzinele să funcţioneze şi ansamblul de furnizori pe orizontală”, a declarat reprezentantul celor de la Dacia, conform stirileprotv.ro.

De asemenea, Marcel Vela a transmis că ”este foarte important pentru noi să ştim că în orice misiune poliţiştii sunt în siguranţă şi că avem posibilitatea să creştem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Totodată ne-am dorit să încurajăm producţia românească de autovehicule.”

În total, Poliția Română va beneficia de 6.744 noi automobile marca Dacia. 3.360 dintre acestea vor fi Logan, alte 3.382 Duster și încă 2 Dokker.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.