Social 28 Mai 2020 15:20

Deși mai este o lună până când Transfăgărășanul ar trebui să fie redeschis, la munte a început din nou să ningă, iar zăpada ajunge și la șase metri.

Transfărăgășanul ar trebui să fie redeschis odată cu data de 1 iulie, însă iarna pare că nu a plecat încă de la munte. Ninsorile au început din nou ieri, în zonă, astfel că stradul de zăpadă este în continuă creștere.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a trimis mai multe echipe pe drum pentru deszăpezire, iar conform oficialilor, stratul de zăpadă ajunge și la șase metri înălțime.

O situație similară se întâmplă și pe Transalpina. În urmă cu câteva zile, Poliția Română anunța că Transalpina este deschisă din nou circulației. La momentul respectiv, drumarii au acționat pentru a curăța zăpada de pe șosea, astfel ca traficul să se poată desfășura în condiții normale.

Iarna n-a plecat în totalitate din țară, însă, astfel că în cursul zilei de 25 mai a nins din nou. Temperaturile au ajuns la zero grade pe parcursul zilei, iar ploaia începută în zonă s-a transformat în ninsoare dincolo de cota 2.000. Prognozele meteo nu exclud posibilitatea unor noi ninsori în zilele următoare.

Începând cu data de 23 mai, traficul pe Transalpina fusese redeschis pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, de la km 34+800, până la km 59+800.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.