Social 28 Mai 2020 13:45

Femeia care și-a ucis copilul de 9 ani în a doua zi de Paște nu va merge la închisoare, după ce expertiza psihiatrică a arătat că respectiva nu avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Femeia din Arad și-a ucis copilul în vârstă de 9 ani în a doua zi de Paște a acestui an. Tatăl este cel care i-a găsit trupul micuțului în locuință, alături de mamă. Aceasta avea răni grave, întrucât încercase să își ia viața ulteior crimei.

La momentul respectiv, femeia nu a putut fi audiată, însă ulterior a fost expertizată, după ce a fost internată la Spitalul de Psihiatrie.

Aceasta a fost acuzată de omor asupra unui membru al familiei, însă dosarul a fost clasat de procurori, după verdictul celor de la Psihiatrie.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au transmis că ”prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, arată aradon.ro.

Conform raportului psihiatric, a rezultat că la momentul comiterii faptei, femeia în vârstă de 44 de ani nu avea ”capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.”

În lipsa discernământului, femeia nu poate fi trasă la răspundere penală, deoarece a fost declarată iresponsabilă. Astfel, aceasta va fi internetă la Psihiatrie, ca măsură de siguranță, pe perioadă nedeterminată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.