Social27 Mai 202013:40de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Premierul Ludovic Orban a cerut miercuri, în şedinţa de Guvern, ca măştile de protecţie să ajungă în şcoli până pe data de 1 iunie, chiar dacă vor începe cursurile de pregătire pentru examenele naţionale pe 2 iunie.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a declarat că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.

De asemenea, premierul specificat că trebuie colectate datele necesare de la administraţiile locale pentru a fi lansată procedura de licitaţie pentru măştile de protecţie destinate persoanelor vulnerabile

„Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale - şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică - trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a declarat Orban.

„Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti, în aşa fel încât pe data de 2, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a susţinut Monica Anisie.

Citeste si:
PSD va depune moțiune de cenzură. Ciolacu: „100% va trece”
PSD va depune moțiune de...

De asemenea, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a precizat că în cursul zilei mai sunt aşteptate date la Ministerul Muncii, urmând să fie lansată procedura de licitaţie pentru măşti destinate persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate.

„Vedeţi că datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale, pentru că ei au evidenţa persoanelor. Evident le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiare ale pensiei sociale, indemnizaţiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă, dacă distribuim 50 de măşti către 2.200.000 - 2.300.000 de cetăţeni români, va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu, astfel încât noi trebuie să ne mişcăm cât mai repede”, a explicat Ludovic Orban.

Citeste si:
Planul uriaș de relansare economică propus de PNL: autostrăzi,...
Planul uriaș de relansare...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.