Social 26 Mai 2020 15:30

Terasele și plajele de pe litoral sunt următoarele măsuri de relaxare în România. Pentru ca acest lucru să fie însă posibil, românii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli.

Terasele s-ar putea redeschide la data de 1 iunie, iar următoarele obiective de pe lista relaxării restricțiilor ar urma să fie plajele.

Dacă trendul actual de scădere a cazurilor va continua, Nelu Tătaru a declarat că ar putea urma o nouă relaxare a restricțiilor, astfel că terasele ar putea fi luate în calcul pentru redeschidere odată cu data de 1 iunie.

„Se lucrează la un protocol de măsuri, la moduri de desfășurare și funcționare a acestor terase, menținând aceeași precauții, ce constă în distanțare socială și tot ce înseamnă dezinfecție locală”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

De asemenea, acesta a menționat și faptul că plajele ar putea fi redeschise odată cu data de 15 iunie, pentru a reporni și sectorul turistic de pe litoral.

Fără mască la terasă. Mesele vor fi puse la 1.5 metri distanță

Regulile impuse pentru ca terasele să poată fi deschise vor ține cont atât de dimensiunea teraselor, cât și de aplasarea acestora.

Ministrul sănătății a anunțat că la terase, purtarea măștii nu este necesară, deoarece este vorba de spații deschise, dar mesele vor fi așezate la 1.5 metri distanță unele de altele.

Șezlongurile de pe litoral vor păstra distanțarea socială

Plajele de pe litoralul românesc nu vor mai arăta așa cum suntem cu toții obișnuiți - cu șezlonguri înghesuite și fără spații între ele. Ministrul Sănătății spune că acestea vor respecta distanțarea socială.

Șezlongurile, da, vor păstra acea distanțare socială. Celelalte sunt amănunte pe care le vom discuta în săptămânile următoare. În apă, la fel. Intrăm normal, păstrând aceeași distanțare, dar măsurile rămân, de igienă, de precauție, având în vedere că sunt manevre, la fel ca și înotul, care sunt puternic aerosolizante”, a mai precizat Nelu Tătaru, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

Restaurantele, însă, mai au ceva timp de așteptat. Ministrul a afirmat că întâi va fi analizată situația după deschiderea teraselor, iar ulterior se va putea lua o decizie și pentru restaurante.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.