Social26 Mai 202008:00de Violeta Olteanu

Lectura de 2 minute

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, caută oferte de muncă pe Facebook pentru cei 36 de cetățeni din Sri Lanka.

36 de persoane care au lucrat la o fabrică de confecții din municipiul Botoșani, urmau să plece, duminică, înapoi în Sri Lanka cu avionul. Când au ajuns la Aeroportul Otopeni, nicio cursă nu era programată pentru ei.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a luat măsuri și a încercat să găsească o soluție pentru aceștia, mai ales că cei 36 de muncitori nu își doresc să plece din România, ci să își găsească de muncă aici. Aceștia au fost cazați temporar la un hotel din zonă.

Violeta Alexandru a postat un mesaj pe Facebook în care cere oferte de muncă pentru cetățenii din Sri Lanka.

"Verificarea situației celor 36 de muncitori din Sri Lanka care au lucrat la o firmă din Botoșani este în plină desfășurare. Până atunci trebuie să găsesc o rezolvare pentru ei. Am fost astăzi câteva ore în locul în care au fost cazați și i-am ascultat ca să aflu ce doresc să se întâmple mai departe.

Citeste si:
Cheloo, mesaj de revoltă: „Botnița lui Lady Arafat mă insultă!”
Cheloo, mesaj de revoltă la...

Despre perioada la firmă, spun că au fost îngrijorați să nu fie infectați în condițiile în care fuseseră confirmate cazuri de Covid în firmă (persoanele fiind, însă, tratate și ulterior cazate separat). Angajatorul spune că nu aveau niciun simptom și că a constatat că nu s-au mai prezentat la muncă. Știu, sunt multe de rezolvat și mai știu că această perioadă a pandemiei a condus la panică în rândul tuturor, angajați și angajatori. (…)

Până clarificăm și rezolvăm unul câte unul celelalte lucruri, am nevoie ASTĂZI să le prezint acestor oameni cât mai multe oferte de muncă din care să poată alege. Opțiunea lor este să rămână la muncă în România, mi-au spus că au încredere că o problemă într-un loc nu înseamnă că ar fi probleme peste tot. Și așa și este.

Știu că în pandemie este de două ori mai greu să facem asta. Dacă îmi puteți completa informațiile despre angajatori care au nevoie urgentă de forță de muncă disponibilă, aici sunt - pe recepție. Cu cât au mai multe oferte, cu atât mai bine pentru alegerea dânșilor”, a scris ministrul Violeta Alexandru, pe Facebook.

Citeste si:
VIDEO Armata mexicană a găsit un camion care transporta droguri
VIDEO Armata mexicană a găsit...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.