Social 20 Mai 2020 15:40

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) alături de Consiliul Național al Elevilor (CNE) au solicitat posibilitatea de a-și achiziționa biletele de tren prin intermediul platformelor online.

„În această perioadă au fost instituite măsuri de protecție pentru toți membrii societății, de la tineri până la persoanele în vârstă, fără excepție. În acord cu măsurile luate la nivel național pentru limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, Ministerul Transporturilor a emis în ziua de 16 mai un comunicat ce cuprinde o serie de măsuri și reguli care se impun a fi implementate în domeniul transportului feroviar pe perioada stării de alertă, printre care și promovarea vânzării online a biletelor și utilizarea cu prioritate a biletelor electronice”, au transmis reprezentanții ANOSR.

La scurt timp după anunțarea stării de alertă, CFR Călători a publicat planul de reactivare a unor rute prin care a specificat și o serie de recomandări: cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar.

„Totuși, posibilitatea de procurare online a legitimațiilor de călătorie cu trenurile CFR nu este posibilă pentru elevi și studenți. În cazul elevilor, conform unei note interne CFR Călători, aceștia nu vor mai putea procura online legitimații de călătorie odată cu punerea în aplicarea a prevederilor Ordonanței de Urgență ce reglementează dreptul elevilor de a circula gratuit cu transportul comun și trenul. Cei care au necesitatea de a călători cu trenul în această perioadă sunt puși în situația de a alege între a acoperi integral costul legitimațiilor de călătorie prin procurarea online și între expunerea la riscul de infectare prin procurarea acestora în mod gratuit de la ghișeele CFR”, arată sursa citată.

„În acest moment, procurarea online a legitimațiilor de călătorie nu înseamnă doar mai mult confort și economie de timp, ci reprezintă o problemă de siguranță a studenților și elevilor și, inerent, a membrilor familiilor acestora. Facem apel către reprezentanții Guvernului României, ai Ministerului Transportului (MT) și Ministerului Educației și Cercetării (MEC) să asigure de urgență, studenților și elevilor, posibilitatea de a procura legitimații de călătorie online pentru transportul feroviar prin transmiterea datelor din Registru Matricol Unic și Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIR) către operatorii de transport feroviar. În același timp, solicităm operatorilor de transport feroviar și MT să asigure infrastructura necesară, respectiv baze de date securizate pentru gestionarea corespunzătoare a datelor personale ale elevilor și studenților”, se menționează în comunicat, potrivit antena3.ro

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele pentru Agri Trade Summit 2024. Prețuri...
S-au pus în vânzare biletele...

Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.