Social 19 Mai 2020 14:20

DIICOT și Poliția Română au făcut descinderi care vizează o rețea de traficanți de droguri, din care ar face parte chiar și un angajat de la penitenciar.

Procurorii DIICOT Pitești, alături de polițiști din structurile BCCO au descins la 11 adrese din Pitești, Bascov și Mioveni. Au fost destructurate două grupări specializate în traficul de droguri.

Conform procurorilor, între ianuarie 2020 și prezent, opt membri ai uneia dintre grupări ar fi comercializat droguri și alte substanțe cu efect psihoactiv în licee și alte medii frecventate de tinerii din Piteși.

Mai gravă este cea de-a doua situație identificată de procurorii DIICOT și ofițerii BCCO. Astfel, un angajat al Penitenciarului Mioveni, el însuși consumator de droguri, a început să traficheze substanțe interzise în interiorul închisorii. Acesta avea și un ”preț special” pentru deținuți, pe care îi taxa cu preț dublu față de prețurile obișnuite.

”În cea de-a doua cauză s-a stabilit faptul că un suspect, angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri şi etnobotanice, având ca distribuitor principal suspecţii mai sus menţionaţi, cu timpul s-a gândit să profite de funcţia pe care o deţine şi să introducă droguri şi/sau etnobotanice în Penitenciarul Colibaşi, pentru a le comercializa deţinuţilor sau colegilor de serviciu, obţinând astfel un beneficiu material din diferenţa preţului de vânzare şi cel de achiziţie, fiind cunoscut faptul că în majoritatea cazurilor, procurarea de droguri în cadrul penitenciarului se realizează la preţuri mult mai mari faţă de o tranzacţie similară de droguri în afara penitenciarului, suspectul precizând că el achiziţionează droguri cu preţul 50 lei/gram , dar le vinde cu suma de 100 lei/gram.”

Procurorii au confiscat mai multe telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, 11.000 de lei, dar și ”15 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substanțe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici și 200 grame de fragmente vegetale”, arată DIICOT.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.