Social 13 Mai 2020 15:25

Un sondaj publicat de către Biroul de Cercetări Sociale arată preferințele românilor în materie de politicieni și nu numai.

Klaus Iohannis rămâne cel mai bine văzut politician din România, iar acesta se bucură de sprijinul a 43% dintre respondenți. Urmează principesa Margareta, cu 31% și Traian Băsescu, cu 29% susținere.

În top mai apar și Ludovic Orban, cu 24%, Dan Barna, cu 22% și chiar Florin Călinescu, ce se bucură de sprijinul a 22% dintre respondenți.

În ceea ce privește intenția de vot, PNL rămâne pe primul loc al prferințelor românilor. La primărie, 32,7% dintre respondenți ar vota un candidat liberal, în vreme ce 25,3% ar vota pentru PSD, iar 19,8% pentru USR-PLUS.

Și la parlamentare, PNL ar câștiga cu un scor similar, de 33%. PSD are 22,5% din intenția de vot a românilor, în vreme ce USR-PLUS se află pe locul al treilea, la mică distanță: 22%, arată ziare.com.

Pedeapsa cu moartea, temă recurentă

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în România acum 30 de ani, ultimele persoane executate astfel fiind chiar soții Ceaușescu. Tema dezbaterii a rămas, însă, prezentă în societate.

În prezent, 30% dintre români încă mai susțin pedeapsa capitală, în vreme ce 58% nu sunt de acord cu aceasta. 12% dintre români nu consideră acest subiect relevant pentru ei.

În paralel, doar 21% dintre români sunt de acord cu sinuciderea asistată, în vreme ce 64% dintre respondenți se declară împotrivă.

Relațiile homosexuale sunt acceptate de doar 16% dintre respondenți, în vreme ce consumul de droguri ușoare este ceva mai jos, fiind acceptat doar de 15% dintre români.

Mai bine văzute sunt relațiile sexuale în afara căsătoriei, aprobate de 31% dintre cei chestionați. Avortul la cerere este contestat de 37% dintre cei care au răspuns sondajului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.