Social 18 Mai 2020 17:00

În timp ce majoritatea oamenilor erau nevoiți să rămână acasă în timpul pandemiei de coronavirus, doi americani s-au trezit blocați în România. Dar a fi blocat într-o țară străină nu a fost o veste proastă pentru cei doi. Trebuie să descopere frumusețile naturale ale României și să-și planifice în continuare visul îndrăzneț de a deveni primii oameni care zboară cu parașuta în fiecare țară a lumii.

Jamie Leibert și partenera sa, Sandra Zinovyev, au ajuns în România în noiembrie 2019, după ce au călătorit prin mai multe țări europene cu o rulotă. Planurile celor doi s-au schimbat atunci când s-a declanșat pandemia de coronavirus și majoritatea zborurilor au fost anulate.

Ambii sunt pasionați de călătorie, aventură și sporturi aeriene, petrecându-și cea mai mare parte a timpului lor în aer liber. Anul trecut, ei au decis că este timpul să descopere Europa și astfel au ajuns și în România. În prezent, cei doi locuiesc în Breaza (Prahova), la aproximativ o ora de București, unde au avut șansa să descopere mâncarea și ospitalitatea locală.

Au descoperit că România este o țară sigură, cu peisaje frumoase

„Am ajuns în România în noiembrie 2019. Mama Sandrei este originară din România. Mama ei, Marina Zinovyev, a imigrat acum aproximativ 40 de ani în perioada comunistă. Sandra înca are familie aici, iar rudele ei au un apartament neocupat în Breaza. Am decis să petrecem puțin timp în România pentru a descoperi pe deplin țara.

Însa, cand a venit pandemia COVID-19, toate granițele s-au închis și nu am putut să plecăm atunci când plănuisem, așa că am decis să așteptăm în Breaza să se termine pandemia”, a mărturisit cuplul.

Când au sosit în țară, cei doi nu știau la ce să se aștepte, însa au râmas surprinși după ce au descoperit-o.

„România este o comoară ascunsă”

„Nu știam la ce să ne așteptăm când am venit în România. De obicei, americanii nu vizitează România. Dupa șederea noastra aici, credem că România este o comoara ascunsă! Oamenii au fost extrem de primitori. Mulți vorbesc engleza, dar chiar și cei care nu vorbesc engleza sunt foarte ospitalieri.

Vecinii ne aduc adesea mâncăruri pe care nu le-am mâncat niciodata. Cel mai mult ne-a plăcut cozonacul. Cred că am mancat prea mult cozonac!”, a mai povestit Jamie Leibert.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Între altele, cei doi americani au vizitat Castelul Bran si Vulcanii Noroioși.

Leibert a mai spus că amândoi se descurcă cu banii pentru că țara noastră este ieftină în comparație cu SUA.

„Credem că România este o comoară ascunsă și am recomandat-o multor persoane care vor să viziteze țări mai puțin cunoscute, dar care sunt frumoase și ieftine. Mulți dintre prietenii noștri americani intenționează să vină aici odată ce coronavirusul nu va mai fi o problema.

Vă recomandăm să adăugați România pe lista locurilor de vizitat. Este foarte sigură țara și este o idee bună pentru persoanele care ar dori să se retragă într-un loc mai puțin costisitor decât Statele Unite. Limba este similară cu spaniola și nu este foarte dificil de învățat”, a adăugat americanul, potrivit romania-insider.com

Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

Cuplul încă se află în România, dar la 1 iunie plănuiește să călătorească în Bulgaria.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.