Social14 Mai 202017:41de George Stanciu

Lectura de un minut

Un simplu experiment realizat cu ajutorul unei lumini ultraviolete arată cât de repede se poate împrăștia coronavirusul într-un restaurant.

Experimentul realizat în Japonia arată cât de repede se poate răspândi virusul în cadrul unui eveniment cu bufet suedez. Pentru a simula răspândirea virusului, a fost folosită o vopsea invizibilă în mod normal, dar care apare la lumina ultravioletă.

Videoclipul arată 10 oameni care vin la restaurant și doar unul dintre ei este ”infectat.” Grupul ia loc la o masă, înainte ca fiecare să meargă la bufet pentru a se servi. Ulterior, aceștia revin la masă.

Citeste si:
VIDEO Nara, orașul florilor de cireș, invadat de căprioare
VIDEO Nara, orașul florilor...

Odată ce lumina ultravioletă este aprinsă, se poate vedea unde a ajuns ”virusul” după ce a fost răspândit de o singură persoană. Vopseaua UV se poate vedea pe mâinile tuturor participanților la experiment, dar și pe fețele multora dintre ei.

De asemenea, vopseaua e prezentă și pe mâncare, pe capacele de la vasele cu mâncare, pe mânerul unui recipient pentru băuturi, pe fața de masă și chiar pe nota de plată.

John Nichols, profesor de patologie la Universitatea din Hong Kong, spune că un astfel de experiment arată foarte clar că igiena mâinilor e crucială pentru prevenirea răspândirii virusului, arată news.sky.com.

Citeste si:
Sportivul care a lăsat un bacșiș de 1.000 de dolari pe o notă de 6...
Sportivul care a lăsat un...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.